1 Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Boter in braadpan doen en spekblokjes even bakken. Rundvlees toevoegen en op middelhoog vuur rondom bruin braden. Wijn met 4 dl water en blaadjes laurier toevoegen en geheel afgedekt ca. 2 uur laten stoven. Intussen worteltjes en bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 4 cm snijden. Groenten door vlees mengen en geheel afgedekt nog 20 minuten laten stoven tot groenten gaar zijn. Tuinerwten aan vlees toevoegen en geheel nog 5 minuten stoven. Intussen oven voorverwarmen op 220 ºC. Vlees en groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in ovenschaal doen. Mosterd door achtergebleven kookvocht roeren en saus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Mosterdsaus over vlees en groenten schenken. Augurken in plakjes snijden en over gerecht verdelen. Paneermeel over gerecht strooien en ovenschaal ca. 20 minuten in de oven zetten tot bovenkant goudbruin is.
Rundvlees met zomergroenten is een recept van Albert Heijn