1 Knoflook pellen en snipperen. Jeneverbessen verkruimelen. In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen. Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
2 Ui pellen en snipperen. Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden. In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten. Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken. Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken. Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen. Vuur zacht zetten en linzen in ca. 35 minuten gaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien. Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen. Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken. In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken. Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout. Linzen bij karbonades serveren.
Karbonades met zeezout en blonde linzen is een recept van Albert Heijn