Karbonades met zeezout en blonde linzen

4
1u5 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en snipperen. Jeneverbessen verkruimelen. In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen. Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
  • 2 Ui pellen en snipperen. Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden. In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten. Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken. Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken. Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen. Vuur zacht zetten en linzen in ca. 35 minuten gaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien. Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen. Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken. In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken. Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout. Linzen bij karbonades serveren.

Karbonades met zeezout en blonde linzen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept