Varkenskoteletten met mierikswortelsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vleesfond en witte wijn tot ca. 1 dl inkoken. Slagroom en mierikswortel erbij schenken en nogmaals tot de helft inkoken. Intussen koteletten bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Rest van boter in stukjes snijden. Vlees in 10 minuten goudbruin bakken. Vlees halverwege keren. Saus opnieuw aan de kook brengen. Boterstukjes door saus kloppen. Koteletten samen met saus opdienen. Lekker met gepofte aardappels.

Varkenskoteletten met mierikswortelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsandwich met mierikswortelsaus en komkommer
10 min
Bekijk recept
Haring-bietensalade met veldsla en mierikswortel
10 min
Bekijk recept
Varkensfilet met mierikswortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde varkenskoteletten met groene olijven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde prei met tijm
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept