Forel met riesling

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand
  • 4 Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. Rest van boter in klontjes verdelen. Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen. Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen. Riesling over forellen schenken. Helft van boter over forellen verdelen. Afdekken met aluminiumfolie. Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden. Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden. Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie. Vocht tot de helft laten inkoken. Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook boven saus fijn knippen. Vis in ovenschaal opdienen. Saus apart serveren.

Forel met riesling is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde asperges in riesling
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept