1 Doperwten in ca. 1 uur laten ontdooien. 2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje erin oplossen. Knoflook pellen en in stukjes snijden. In keukenmachine 2/3 deel van doperwten, knoflook, kruidenbouillon en wijn tot een gladde saus pureren.
2 Kabeljauwfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. Vis door bloem wentelen. In koekenpan met antiaanbaklaag olie en 1 eetlepel boter verhitten. Kabeljauw in 6 à 7 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Intussen doperwtensaus op laag vuur verwarmen. Rest van doperwten erdoor roeren en in ca. 2 minuten gaar koken. 1 eetlepel boter door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen. Saus erover scheppen en garneren met peterselie. Rest van saus erbij serveren. Lekker met gebakken aardappels en (wortel)salade.
Gebakken kabeljauw in groene saus is een recept van Albert Heijn