Kabeljauwvink met citroenjeneverjus

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en 1/2 citroen uitpersen. Vis droogdeppen, met peper bestrooien en in 4 gelijkmatige stukken snijden. Elk stuk vis met 2 plakken ham omwikkelen, vastzetten met cocktailprikker. In koekenpan helft van boter verhitten en kabeljauwfilet in ca. 8 min. aan beide zijden gaarbakken. Vis uit pan nemen en braadvocht afblussen met citroensap en jenever. Rest van boter in vlokjes door jus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en jeneverjus erover schenken. Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes met peterselie.

Kabeljauwvink met citroenjeneverjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker