Mosselen uit de wok

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten na flinke tik weggooien. Citroen wassen. Enkele reepjes citroenschil van citroen snijden. 1/2 citroen uitpersen. Rest van citroen in plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Roerbakmix ca. 2 minuten roerbakken. Sambal en citroenschil erdoor scheppen. Kokosmelk en mosselen toevoegen. Deksel (of aluminiumfolie) op wok leggen en mosselen in ca. 10 minuten gaarkoken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Dressing roeren van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak en mengen met sla. Mosselen met kookvocht en plakjes citroen over grote borden verdelen. Serveren met stokbrood en salade.

Mosselen uit de wok is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept