Klassieke rode-wijnsaus

4
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotten pellen en heel fijn snipperen. In wijde (saus)pan sjalot 5 min. in 1 el boter fruiten. Knoflook, tijm en laurier door sjalot scheppen. Fond en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Saus op matig vuur in 15-20 min. tot helft laten inkoken. Ingekookte saus boven andere pan door fijne (punt)zeef schenken. Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper. IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van vuur nemen. Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt. Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken. Serveren met gebakken entrecote of biefstuk en aardappelpuree.

Klassieke rode-wijnsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept