1 In schaal honing losroeren met mosterd, knoflook, sinaasappelrasp en tijm. Vlees droogdeppen met keukenpapier. Vlees met marinade inwrijven en bestrooien met peper. Schaal afdekken met aluminiumfolie en tot gebruik in koelkast zetten.
2 Vlees in minstens 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Oven en braadslede voorverwarmen op 175 °C. Boter in braadslede laten smelten. Stukken vlees erin leggen en rondom dichtschroeien. Vlees in ca. 35 min. gaarbraden, af en toe keren. Vlees in aluminiumfolie verpakken en nog 10 min. laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten. Vleesfond en wijn bij bakvet schenken, aanbaksels goed losroeren. Jus op hoog vuur tot helft inkoken. Vlees in dunne plakken snijden en op warme schaal leggen. Jus in sauskom apart serveren. Lekker met geroosterde rozemarijnaardappels en broccoliroosjes.
Varkensfilet met tijm-honingmarinade is een recept van Albert Heijn