Klassieke rosbief met mierikswortelsaus

8
10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rosbief in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter. Vlees bestrooien met peper. Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 min. rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken. Vlees tussentijds omkeren. Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen. Royaal zout en peper erdoor mengen. Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen. Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie. Vlees 5 min. laten rusten. (Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden. Saus apart erbij serveren. Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.

Klassieke rosbief met mierikswortelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsandwich met mierikswortelsaus en komkommer
10 min
Bekijk recept
Haring-bietensalade met veldsla en mierikswortel
10 min
Bekijk recept
Varkensfilet met mierikswortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept