1 Kook de eieren in 8 min. hard, spoel ze af onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd het eiwit heel fijn. Wrijf de dooiers door een zeef boven een kom of prak ze met een vork heel fijn. Klop met een garde de olie druppelsgewijs door de dooiers. Voeg de azijn toe en blijf kloppen tot de saus een egale, mayonaiseachtige substantie wordt. Gebruik eventueel de staafmixer. Schep de eiwitsnippers, de kappertjes, de peterselie en de dille door de saus en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op kamertemperatuur komen. Snijd de kabeljauw in 4 stukken. Breng in een ruime pan de bouillon en de wijn aan de kook. Draai het vuur laag, zodat de bouillon net onder het kookpunt blijft. Leg de stukken vis naast elkaar in de pan en laat ze in ca. 8 min. gaar worden (= pocheren). Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en leg de stukken op vier warme borden. Verdeel de saus erover en garneer met plakjes citroen.
Gepocheerde kabeljauw met kruidensaus is een recept van Albert Heijn