Kaasplak met knapperige griesmeelkorst

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kaasplakken dwars doormidden snijden. Korstjes eraf snijden en kaasplakken aan beide kanten dun bestrijken met mosterd. Griesmeel in kom mengen met karwij en peper. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen. Kuiltje in griesmeel maken en dooiers erin schenken. Vanuit kuiltje dooiers met garde door griesmeel roeren tot glad beslag. Frituurolie verhitten tot 175 °C. In kom eiwitten met mespunt zout stijfkloppen tot het stevige pieken vormt. Stijfgeslagen eiwit voorzichtig door griesmeelmengsel scheppen. Kaasplakken een voor een door griesmeelbeslag wentelen. Maximaal 2 kaasplakken per keer in 3-4 min. goudbruin frituren, halverwege keren. Lekker met peultjes en notenrijst.

Kaasplak met knapperige griesmeelkorst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken schol in griesmeelkorst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gemengde salade met krokante kaaschips
30 min
Bekijk recept
Krieltjessalade met gebakken mosterdkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sieradensalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kaas in een notenkorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept