1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 min. koken. In koekenpan sjalot in olie 2 min. fruiten. Paddestoelen toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Witlof in vergiet laten uitlekken. Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen. Paddestoelen erover scheppen. Aardappels in 20 min. in weinig water met zout gaarkoken en afgieten. Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk. Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken. Schotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin laten worden. Witlof serveren met gekookte aardappels.
Met blauwaderkaasgegratineerde witlof is een recept van Albert Heijn