Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 min. koken. In koekenpan sjalot in olie 2 min. fruiten. Paddestoelen toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Witlof in vergiet laten uitlekken. Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen. Paddestoelen erover scheppen. Aardappels in 20 min. in weinig water met zout gaarkoken en afgieten. Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk. Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken. Schotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin laten worden. Witlof serveren met gekookte aardappels.

Met blauwaderkaasgegratineerde witlof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept