1 Snijd de vlees in grove stukken en schep om met de mosterd, peper en zout. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in 5 min. rondom bruin. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de winterpeen in plakjes en de knolselderij in blokjes. Voeg de knoflook, knolselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 3 min. mee.
2 Verkruimel het vleesbouillontablet boven de pan. Schenk het bier en het warme water bij het vlees. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees met deksel op de pan in 2-2 ½ uur gaar stoven.
3 Schep het vlees regelmatig om, en snijd ondertussen de aardappelen en de prei in stukken. Voeg halverwege de stooftijd de aardappel en de prei toe. Snijd de selderij in grove stuken. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.
Runderstoofpot met wintergroenten is een recept van Albert Heijn