1 Winterpenen en aardappels dun schillen en in keukenmachine (of met rasp) grof raspen. Wortelmengsel bestrooien met 1 tl zout en in vergiet 15 min. laten uitlekken. Surimi met yoghurtmayonaise en verse koriander mengen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Zo veel mogelijk vocht uit wortelmengsel drukken. In kom wortelmengsel met bloem, koriander, losgeklopt ei, 1 tl zout en peper naar smaak mengen. In diepe koekenpan flinke laag olie verhitten. Grote opscheplepel vullen met wortelmengsel en stevig aandrukken zodat schijf ontstaat. Schijf van lepel in olie laten glijden en snel nog 2-3 burgers maken. Schijf na 3 min. voorzichtig omdraaien en in nog 1-2 min. goudbruin en gaar bakken. Uit pan nemen, laten uitlekken op keukenpapier en warmhouden. Bakken herhalen tot wortelmengsel op is. Wortelburgers serveren met surimisalade. Lekker met geschaafde komkommer.
Wortelburgers met surimisalade is een recept van Albert Heijn