1 Aardappels schillen, in stukjes snijden, wassen en in 15 min. gaarkoken. In kom peterselie met kokend water overgieten. Na 30 sec. peterselie met schuimspaan overdoen in schaal met water en ijsklontjes. Peterselie droogdeppen en fijnmalen in keukenmachine. Basilicumreepjes door ricotta mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met ricottamengsel bestrijken en losjes oprollen. Rolletjes met ham omwikkelen en vastzetten met cocktailprikkers. Aardappels afgieten (wat kookvocht bewaren) en met stamper pureren. Peterselie, crème fraîche en indien nodig wat kookvocht erdoor roeren. Nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan olie verhitten en hierin rolletjes op matig vuur in minimaal 8 min. rondom bruin en gaar bakken. Puree en kiprolletjes over vier borden verdelen. Lekker met peultjes.
Met ricotta gevulde kiprolletjes met peterseliepuree is een recept van Albert Heijn