1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes en hol met een theelepel uit tot 1 cm van de buitenkant. Snijd het vruchtvlees klein en snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui en het courgettevruchtvlees 3 min. zachtjes. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het vel van de braadworsten. Meng het courgettemengsel en de helft van de tomatenpuree door de worst.
2 Vet de ovenschaal in. Vul de courgettes met het vleesmengsel en leg naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de pijnboompitten erover. Roer de rest van de tomatenpuree door de bouillon en schenk de bouillon in de ovenschaal. Laat in het midden van de oven de courgettes in 25-30 min. bruin en gaar worden.
3 Schil de aardappelen, snijd in plakken van 2 cm dik en halveer. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Schep de aardappelrepen erdoor en bak afgedekt in 7 min. gaar, schep af en toe om. Verwijder de deksel en laat de aardappelrepen in nog 3 min. goudbruin worden. Breng op smaak met peper en zout. Leg de courgettes op de borden en serveer de aardappelrepen erbij.