In melk gesmoorde rollade

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rollade bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en rollade rondom aanbraden (ook zijkanten bruin laten worden!). Bloem in pan strooien en even meebakken. Knoflook en kruiden in pan leggen en melk erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Melk aan de kook brengen, vuur laag draaien en deksel schuin op pan leggen. Rollade in ca. 45 min. zachtjes gaar laten worden, enkele keren omdraaien en saus erdoor roeren. Rollade op snijplank leggen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Kruiden met schuimspaan uit saus scheppen. Ingedikte melksaus eventueel nog iets inkoken en op hoog vuur nog iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus door zeef in sauskom schenken. Rollade in plakken snijden en op warme schaal leggen. Deel van saus erover schenken, rest apart erbij geven. Lekker met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.

In melk gesmoorde rollade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept