1 Vlees droogdeppen met keukenpapier, met mosterd bestrijken en bestrooien met tijm, zout en peper. Indien nodig dunne deel van varkenshaasjes dubbelvouwen en met cocktailprikker vastzetten, zodat vlees overal even gaar wordt. In braadpan boter verhitten. Vlees rondom bruin laten worden. Vuur lager zetten en varkenshaasjes in 15-20 min. gaar braden, af en toe keren. Intussen frituurolie verhitten. Vlees uit pan nemen (bakvet in pan laten), in aluminiumfolie verpakken en nog 5 min. laten rusten. Frites volgens gebruiksaanwijzing goudbruin bakken. Fond en boerenjongens door bakvet van vlees roeren. Aanbaksels goed losroeren en jus iets laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaasjes in plakken snijden en over vier warme borden verdelen. Jus erover scheppen. Lekker met gemengde salade.
Varkenshaas met boerenjongens is een recept van Albert Heijn