1 In wijde pan 300 ml water met vermout en helft van kruiden aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen. Vuur heel laag draaien, zodat bouillon net niet meer kookt. Zalm in bouillon leggen en in 6 min. bijna gaar laten worden. Zalm met schuimspaan uit bouillon nemen en laten afkoelen. Topjes van venkel snijden en knol halveren. Met scherp mes flinterdunne plakjes van venkel snijden. Venkelgroen fijnhakken. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In afsluitbare schaal mayonaise mengen met limoenrasp, rest van kruiden, venkelgroen en venkelplakjes. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Zalm en venkelmayonaise tot gebruik gekoeld bewaren.
2 Zalmfilets op vier borden leggen en venkelmayonaise erover scheppen. Lekker met aardappelsalade.
Gepocheerde zalmfilets met venkel-limoenmayonaise is een recept van Albert Heijn