1 Buitenste bladeren van prei loshalen en wassen. Bladeren in de lengte in 8 lange repen van 2 cm breed snijden; donkergroene gedeelte eraf snijden. Bladeren in schaal leggen en overgieten met kokend water. Even laten staan, zodat prei zacht wordt. Afgieten en prei droogdeppen. Gehakt mengen met rozijnen, knoflook, komijn, korianderzaad, mespunt cayennepeper en 1 tl zout. Van gehaktmengsel 8 dunne worstjes vormen. Preirepen om worstjes wikkelen; uiteinden onder preiwikkel schuiven zodat prei niet loslaat. Worstjes aan spiesen rijgen en tot gebruik afgedekt op schaal in koelkast leggen. In kom yoghurt mengen met munt, zout en peper naar smaak. Yoghurtsaus tot gebruik in koelkast zetten.
2 Gehaktspiesen met olie bestrijken en op barbecue in 10-12 min. rondom bruin en gaar roosteren. Aan zijkant van barbecue shoarmabroodjes 1-2 min. per kant roosteren. Gehaktspiesen serveren met yoghurtsaus en shoarmabroodjes.
Turkse gehaktspiesen met yoghurtsaus is een recept van Albert Heijn