Penne met tonijn en krokant broodkruim

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sneetjes brood ontkosten en in keukenmachine fijnmalen. In koekenpan 1 el olie verhitten en broodkruim goudbruin roosteren. Op keukenpapier laten afkoelen. Penne 10-12 min. in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen, ansjovis fijnsnijden en tomaatjes wassen en halveren. Harde stelen verwijderen, waterkers grof scheuren. In hapjespan of braadpan 3 el olie verhitten, ui en knoflook 1 min. zachtjes bakken. Ansjovis en tomaatjes 2 min. meebakken. Penne afgieten. Penne door tomaatjesmengsel scheppen en geheel goed verhitten. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en tonijn op hoog vuur in 1-2 min. per kant (net als biefstuk) rosé bakken. Pasta op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Tonijn in reepjes snijden en op pasta leggen. Waterkers en krokant broodkruim erover strooien.

Penne met tonijn en krokant broodkruim is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept