1 Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen. In diep bord marinade roeren van citroensap en -rasp met 4 el olie. Kalfsschnitzels halveren en tussen twee stukken plasticfolie met deegroller of platte kant van mes nog platter slaan. Schnitzels in marinade leggen, afdekken met folie en (in koelkast) smaken minstens 1 uur laten intrekken. Vlees tussentijds omdraaien in marinade.
2 Schnitzels uit marinade nemen en laten uitlekken. In koekenpan 2 el olie verhitten en schnitzels in 3-4 min. bruinbakken, halverwege keren. Op bord leggen. Marinade door bakvet roeren en aan de kook brengen. Boter en basilicum erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Schnitzels in saus leggen en nog 2-3 min. zachtjes verwarmen. Lekker met sperziebonen.
Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen is een recept van Albert Heijn