Entrecote met groene-olijvensaus

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In steelpan sjalot in 1 el boter 2 min. zachtjes bakken. Olijventapenade toevoegen en 1 min. meebakken. Helft van wijn toevoegen en room erdoor roeren. Saus op laag vuur laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Entrecotes bestrooien met peper. In koekenpan rest van boter verhitten en entrecotes afhankelijk van gewenste gaarheid 2-4 min. per kant bakken, vlees regelmatig keren. Entrecotes op vier warme borden leggen. Rest van wijn door achtergebleven bakvet roeren, aanbaksels losmaken en jus door saus roeren. Saus over entrecotes scheppen. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

Entrecote met groene-olijvensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijnempanada en krokante salade
Snack
Bekijk recept
Pasta met ansjovis-olijvensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaarsfilet met mediterane saus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met olijvensaus
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept