Runderstoofpot met paprika en courgette

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vlees op kamertemperatuur laten komen. Bouillontablet boven maatbeker verkruimelen en al roerend 250 ml kokend water toevoegen. Uien pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Paprika's en courgette schoonmaken en in grove stukken snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan 3 el boter verhitten en op hoog vuur vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook, paprika, courgette en kruiden toevoegen. Geheel nog 2-3 min. al omscheppend bakken en naar 1 kant van pan schuiven. Langs rand van pan bouillon en azijn bij vlees schenken. Aan de kook brengen en pan op laag vuur op vlamverdeler zetten. Vlees afgedekt in 2 - 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven. Regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In pan couscous mengen met 500 ml kokend water en 6 min. laten staan. Gewelde couscous met vork omscheppen met 1 el boter en al roerend zachtjes verwarmen tot couscous door en door heet en mooi rul is. Runderstoofpot serveren met couscous.

Runderstoofpot met paprika en courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Runderstoofpot met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filippijnse runderstoofpot
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept