1 In pan met ruim kokend water mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kipmedaillons halveren of kipfilets in stukjes snijden. In kom kipstukjes mengen met sambal en 3 el roerbakolie. Wortel dun schillen en schuin in dunne plakken snijden. Onderste deel van paksoi in repen snijden, blad grof snijden. Paksoi in vergiet wassen en laten uitlekken. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.In droge wok cashewnoten lichtbruin roosteren. Noten op bord scheppen en licht bestrooien met zout. Kipstukjes met marinade in hete wok overdoen. Op hoog vuur kip al omscheppend 3 min. bruinbakken. Wortel 1 min. meebakken. Paksoi en bosuitjes erdoor scheppen en geheel nog 2-3 min. roerbakken, tot paksoirepen glazig zijn en blad geslonken is. Gerecht op smaak brengen met zout. Korianderblad grof snijden. Mie in vergiet laten uitlekken en overdoen in warme kom. Rest van roerbakolie en koriander door mie mengen. Cashewnoten door kip-groentemengsel scheppen. Serveren met mie.
Roergebakken kip met wortel en Shanghai paksoi is een recept van Albert Heijn