1 Appel schillen en grof raspen. Vijgen fijnsnijden. In kom gehakt met ei, paneermeel, kerriepoeder, 1 tl zout, geraspte appel en vijg goed kneden, tot mengsel wat plakkerig wordt. Gehaktmengsel in 12 gelijke porties verdelen en porties met natgemaakte handen tot mooie ballen vormen. In braadpan 3 el boter verhitten en gehaktballen op matig vuur rondom bruinbakken. Langs rand van pan 100 ml water erbij schenken en gehaktballen afgedekt in 20-25 min. zachtjes gaarbraden. Ui pellen en snipperen. In pan 2 el boter verhitten en ui zachtjes glazig fruiten. Kurkuma en rijst erdoor roeren en nog 2-3 min. bakken. Water en zout en (zie richtlijn op verpakking) toevoegen, aan de kook brengen en rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en afgedekt laten staan. Komkommer wassen en in blokjes snijden. Slabladeren loshalen en wassen. Bladeren (in slacentrifuge) droogmaken en in stukken scheuren, harde nerven verwijderen. In schaal sla luchtig mengen met komkommer en dressing. Gehaktballetjes serveren met rijst en salade.
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst is een recept van Albert Heijn