1 Varkensfiletlapjes op bord leggen en royaal zwarte peper erboven malen. Citroen uitpersen. In kom 1/2 el citroensap mengen met 1 el olijfolie. Vlees met citroenolie inwrijven en 10 min. smaak laten intrekken. Ui pellen, halveren en in plakjes snijden. Aardappeltjes schoonboenen en droogdeppen. In koekenpan 3 el olijfolie verhitten. Krieltjes in pan doen en met spatel rondrollen, zodat alle krieltjes met olie bedekt zijn. Deksel op koekenpan leggen en krieltjes op matig vuur 10 min. bakken. Regelmatig omschudden of voorzichtig omscheppen. Broccoli in roosjes van dezelfde grootte verdelen. Stronk van broccoli in plakjes snijden. In pan met ruim water en wat zout roosjes en plakjes van broccoli in 4-5 min. beetgaar koken. Stoneleeks in ringetjes snijden. Grillpan verhitten en varkensfiletlapjes in 4-5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Uiringen door krieltjes scheppen. Krieltjes onafgedekt in nog 5-10 min. knapperig bruin bakken. In slaschaal rest van citroensap met rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broccoli afgieten en met stoneleeks door dressing scheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en veldsla door broccoli scheppen. Varkensfiletlapjes serveren met krieltjes en lauwwarme broccolisalade.
Gegrild varkensfiletlapje met broccolisalade is een recept van Albert Heijn