1 Oesters met bolle kant naar beneden tussen dubbele doek vastklemmen en oestermes aan dikke kant tussen schelpen steken. Oestermes voorzichtig heen en weer bewegen tot sluitspier is doorgesneden. Oester met platte kant naar boven openen en sluitspier aan onderkant van oester ook doorsnijden, zodat oester los in schelp ligt. Vocht van oester opvangen. Oesters uit schelp nemen. Oestervocht door schone theedoek zeven en in pannetje opvangen. Oestervocht verwarmen (mag niet koken). Helft van oesters 30 sec. in vocht leggen en met schuimspaan uit vocht nemen. Rest van oesters op dezelfde wijze bereiden. Oestervocht nogmaals door theedoek zeven. IJsklontjes in (schone) theedoek wikkelen en ijs met deegroller of hamer tot gruis slaan. IJs op schaal leggen. Onderkant van oesterschelpen in ijs drukken, oesters erin leggen en oestervocht er voorzichtig over lepelen. Dille en peper erover strooien. Lekker met champagne.
In eigen vocht gepocheerde oesters is een recept van Albert Heijn