1 In verpakking van aardappeldobbeltjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in 4 min. in magnetron verwarmen. Intussen citroen schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Helft van citroen in plakjes snijden en plakjes halveren. Rest van citroen uitpersen. Saus kloppen van citroenrasp, zure room, mintblaadjes en zout en peper naar smaak. Komkommer wassen, in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en in plakjes snijden. Citroensap (1 tl bewaren), olie (1 tl bewaren) en zout en peper naar smaak mengen en door komkommer en veldsla scheppen. Grillpan verhitten. Zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken. Zalm in 3 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen. Zalm met zout en peper bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen. Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en zure roomsaus omscheppen. Komkommersalade over vier borden verdelen. Aardappelsalade ernaast scheppen en met rest van ui en kappertjes bestrooien. Zalm schuin op aardappelsalade leggen. Citroenplakjes apart erbij serveren om over vis te sprenkelen.
Gegrilde zalm met aardappelsalade is een recept van Albert Heijn