Super-deluxe andijviestamppot

2
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ruitpatroon in vet van eendenborst kerven en met vijfkruidenpoeder, mespunt zout en peper inwrijven. Koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur verhitten. Eend op vetkant in 8 min. bakken tot vel knapperig is, keren en nog 3 min. bakken. In steelpan 1 el olie verhitten en helft van sjalot 2 min. fruiten. Pruimen, wijn en zout en peper naar smaak toevoegen en 5 min. smoren. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en rest van sjalot 1 min. roerbakken. Andijvie 1 min. meebakken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Andijviemengsel door puree scheppen en stamppot even doorwarmen. Eendenborst, pruimen met vocht en stamppot over twee borden verdelen.

Super-deluxe andijviestamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel uit de oven met andijviestamppot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Midden-Oosterse andijviestamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse pastei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept