1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Snijd de bietjes in plakken. Snipper de ui. Verhit in een hapjespan 1/3 van de boter. Bak de ui 3 min. zachtjes. Voeg de bietenplakjes en de tijm toe aan de ui. Laat het geheel afgedekt nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
2 Bak het gehakt in een hapjespan met antiaanbaklaag in 5 min. rul. Schep het overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met peper en zout. Giet de aardappelen af. Laat even uitdampen en stamp ze met een stamper tot puree. Meng de melk, mosterd en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
3 Vet de ovenschaal in. Leg de bietjes in de ovenschaal. Verdeel het gehakt erover en dek af met de aardappelpuree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 25-30 min. af.
Ovenschotel met bietjes en gehakt is een recept van Albert Heijn