Pompoenpilav met köfte

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Saffraan in 1 el water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 el olie 1 min. fruiten. Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 min. afgedekt zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren. Bouillon en saffraan toevoegen. Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 min. laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn. Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren. In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ tl zout en peper fijner malen. Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte). Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • 2 Pilav zachtjes verwarmen. Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 min. rondom bruinbakken. Pilav bestrooien met rest van koriander. Köfte erbij serveren.

Pompoenpilav met köfte is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Köfte tabriz
30 min-
Bekijk recept
Kofte
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kofte met pilav
60 min-
Bekijk recept
Kleverige varkensvlees köfte 
Bekijk recept

Pompoenpilav Met Kofte
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept