Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur

10
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom broodmix met 25 g boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op warme plaats deeg afgedekt ca. 30 min. laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot rechthoek van 30 x 20 cm. 50 g boter, basterdsuiker, 1 tl kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 cm lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt ca. 45 min. laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Zuidvruchtentaart in oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. In kom poedersuiker met 1 tl kaneel en 2 el water tot glanzend glazuur roeren. Glazuur over taart uitstrijken.

Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
20 min Gebak
Bekijk recept

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemengde crostini uit Toscane
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Opgerolde omelet met verse kruidenkaas
Voorgerecht
Bekijk recept