1 Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. Mix in een kom de mix voor de kruimelbodem en de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Laat de taartbodem ca. 15 min. in de koelkast opstijven.
2 Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit. Kook de cranberry's met het sinaasappelrasp, -sap en de suiker tot de cranberrycompote gebonden is.
3 Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf. Mix in een andere kom de taartmix met het water en klop in ca. 2 ½ min. schuimig. Klop de kwark erdoor. Spatel vervolgens de slagroom erdoor en verdeel dit over de taartbodem. Laat de taart ca. 4 uur in de koelkast opstijven. Laat ondertussen ook de cranberrycompote afkoelen.
4 Strijk kort voor het serveren de cranberrycompote over de taart uit.
Roomkwarktaart met cranberrytopping is een recept van Albert Heijn