Kruidkoektaart met mascarpone en appel

8
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten en bestuiven met zelfrijzend bakmeel. In kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot beslag glad is. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven kruidkoek in ca. 1 uur gaarbakken. Laten afkoelen. Intussen in pan met appelsap, schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar koken. Appelschijfjes in zeef laten uitlekken en laten afkoelen, vocht opvangen en laten afkoelen. In kom mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf kloppen. Vorm van afgekoelde kruidkoek verwijderen en koek op platte schaal leggen. Mascarpone over bovenkant uitstrijken en hierop schijfjes appel rangschikken. Bestuiven met kaneel.

Kruidkoektaart met mascarpone en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept