1 Dikke stronk en bladeren van bloemkool snijden. Bloemkool in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Varkenshaasjes in dunne plakjes snijden en met keukenpapier droogdeppen. In wok helft van olie verhitten en vleesplakjes, indien nodig in 2 porties, in 3 min. al omscheppend gaarbakken. Vlees op bord scheppen en met zout en peper bestrooien. Rest van olie in wok verhitten en gemberreepjes 30 sec. fruiten. Bloemkoolroosjes toevoegen en 3 min. roerbakken, 100 ml water erbij schenken en aan de kook brengen. Bloemkool afgedekt op laag vuur in 10 min. beetgaar koken. Af en toe omschudden. Deksel van wok nemen en vuur hoog draaien. Varkenshaas en cashewnoten door bloemkool scheppen en geheel nog 1 min. op hoog vuur bakken. Koriander toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Schotel over vier borden verdelen. Lekker met pittig gekruide couscous.
Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas is een recept van Albert Heijn