Donut uit de oven

12
40 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Broodmix in kom overdoen. Van boter 25 g laten smelten. Gesmolten boter, ei en vanillesuiker en eventueel citroenrasp door melk roeren. Melkmengsel bij broodmix schenken en geheel met mixer of met de hand tot een soepel deeg kneden (deeg mag niet meer plakken, evt. enkele eetlepels extra broodmix toevoegen).
  • 2 Deeg in 12 porties verdelen. Elke portie tot balletje vormen en in donutvorm drukken (donutvorm zorgt ervoor dat er een gat in het midden ontstaat). Deeg in ca. 30 min. laten rijzen, tot omvang is verdubbeld. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • 3 Donuts in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Intussen rest van boter laten smelten en in grote schaal overdoen. Donuts uit oven nemen en (warm) door gesmolten boter wentelen, tot donut rondom met boter bedekt is. Fijne suiker in zak doen, donuts toevoegen en zak sluiten. Zak schudden, zodat elke donut rondom een laagje suiker heeft.

Donut uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Donut Bollen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gestreken Mastellen
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bara
20-30 min -
Bekijk recept
Gemarineerde donuts met malaga-ijs
0 min
Bekijk recept