1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen. Halve sinaasappel uitpersen. In kom rabarber omscheppen met helft van sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker. In andere kom 175 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot crèmekleurige massa kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor kloppen. Beslag overdoen in ingevette vorm en bovenkant gladstrijken. In zeef rabarber laten uitlekken en over beslag verdelen. In oven taart ca. 20 min. bakken. Intussen rest van boter smelten. Rest van sinaasappelrasp, 1 el suiker en geschaafde amandelen erdoor mengen. Oven terugschakelen naar 175 °C. Amandelmengsel over taart verdelen en taart in nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin bakken.
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel is een recept van Albert Heijn