Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Varkenshaasjes in 20 plakken snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en medaillons in 6 min. aan beide zijden bruin en gaar bakken. Vlees in aluminiumfolie verpakken en 5 min. laten rusten. Intussen rest van olie door achtergebleven bakvet roeren. Knoflook hierin 30 sec. bakken. Paddestoelen toevoegen en 3 min. al omscheppend bakken. Slagroom erdoor roeren en 1 min. zachtjes verwarmen. Aardappelzetmeel met 1 el water losroeren en dan door kokende saus mengen. Even laten doorkoken, al roerend, tot saus dikker wordt. Voor kinderen helft van saus in warme kom schenken. Op smaak brengen met zout en peper. Voor volwassenen madera door resterende saus roeren en nog 1 min. verwarmen. Indien nodig maderasaus binden met extra aardappelzetmeel. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vlees over borden verdelen (kinderen 2 medaillons). Paddestoelensaus met madera over vlees voor volwassenen schenken, saus zonder madera over vlees voor kinderen schenken. Bleekselderijplakjes over borden van volwassenen strooien. Serveren met spruitjes en aardappel-knolselderijpuree met oude kaas* voor de volwassenen, voor kinderen met aardappelkroketjes in de vorm van dennenappeltjes*, koelverse appelcompote* en een mix van bloemkool, haricots verts en minimaïs*.
  • 2 *Deze Feesttopper zijn speciaal voor kerst ontwikkeld en daardoor tijdelijk verkrijgbaar.

Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsvlees met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstpasta met paddestoelen
Bekijk recept
Penne met paddestoelensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brussels witloof met ravioli in paddestoelensaus
0 min
Bekijk recept

Ovenschotel met varkenshaasmedaillons en haricots verts
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rauwe ham en salie
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde varkenshaasmedaillons met gemberroom
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept