Rollade met gestoofde sjalotten en mosterdsaus

6
1u45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In hoge pan slagroom met fond in ca. 30 min. tot helft inkoken. Scheutje roomsaus in kom schenken en even laten afkoelen. Eidooiers met maizena en 2 el mosterd door afgekoelde scheutje roomsaus roeren. Mengsel bij roomsaus in pan doen en al roerend zachtjes verwarmen tot saus begint te binden. Als saus juiste dikte heeft (saus 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar), pan direct van vuur nemen en saus laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt koel bewaren.
  • 2 Rollades op kamertemperatuur laten komen. Sjalotten pellen en in 4 partjes snijden. Salie fijnsnijden. Rollades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter smelten en rollades rondom aanbraden. Sjalotten toevoegen en 2 min. op hoog vuur meebakken. Salie toevoegen, vuur laag draaien en rollades met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarbraden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 min. laten rusten. Mosterdsaus (op warmhoudplaatje) voorzichtig opwarmen. Saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper. Rollades uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. Rollades op schaal leggen, sjalotten rond rollades leggen. (Aan tafel) rollades in plakken snijden en saus in warme sauskom ernaast serveren. Lekker met gebakken krieltjes en gemengde boontjes (bijv. panklare boontjesmix, zak 250 g, koelvak groenteafdeling).

Rollade met gestoofde sjalotten en mosterdsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept