Gegrilde tonijn met een peperkorstje en röstipunten

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen en wassen. Aardappels op (blok)rasp grof raspen. Aardappelrasp in zeef met koud water afspoelen. Goed laten uitlekken, vocht eruitdrukken en rasp droogdeppen. Blaadjes van tijm, zout en peper erdoor mengen. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Aardappelrasp gelijkmatig over bodem van pan strooien en met spatel platdrukken, zodat grofmazige koek (= rösti) ontstaat. Rösti bakken tot onderzijde goudbruin is. Deksel op pan leggen en samen voorzichtig keren. Rösti in pan laten terugglijden en andere kant goudbruin bakken. Eventueel meer olie toevoegen. Rösti op platte schaal met keukenpapier laten glijden. Tot gebruik op koele plek (maar niet in koelkast) zetten.
  • 2 Tonijnsteaks op kamertemperatuur laten komen. Sjalot in azijn marineren. In vijzel peperkorrels grof stampen (of peperkorrels in theedoek wikkelen en met deegroller pletten). Tonijnsteaks bestrijken met 1 el olie, bestrooien met zout en geplette peper. Peper stevig in vis drukken. In kom veldsla omscheppen met sjalot in azijn, 1/2 el olie, zout en peper. Zelfde koekenpan verhitten en rösti nu zonder olie op matig vuur weer warm en krokant laten worden. Grillpan verhitten en tonijnsteaks in 4-5 min. rondom bruin en vanbinnen rosé bakken. Rösti op snijplank laten glijden en met scherp glad mes in smalle punten snijden. Tonijn, rösti en veldsla over vier grote, warme borden verdelen.

Gegrilde tonijn met een peperkorstje en röstipunten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept