1 In pan met ruim kokend water en wat zout groentemix 2 min. koken. Groenten in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Bosuitjes erdoor mengen en groenten overdoen in braadzak. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil eraf raspen. In kom sinaasappelrasp mengen met mosterd, kurkuma, korianderzaad, chilipoeder, zout, peper en boter. Kalkoenfilets rondom met dit mengsel bestrijken en op groenten leggen. Helft van fond in braadzak scheppen en zak afsluiten met bindertje. Braadzak en rest van fond invriezen.
2 Braadzak uit vriezer nemen en enkele gaatjes in bovenkant prikken. Braadzak in braadslede of lage ovenschaal in oven schuiven. Oven inschakelen op 200 °C en kalkoen in 45-55 min. laten ontdooien en gaarbraden. Fond ontdooien (in magnetron). Braadzak uit oven nemen. Puntje van braadzak knippen en vocht in steelpan schenken. Fond erbij schenken en vocht op hoog vuur laten inkoken tot lichtgebonden jus. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten uit braadzak over vier warme borden verdelen. Kalkoen in dunne plakken snijden en ernaast leggen. Beetje jus erover scheppen, rest apart erbij geven. Lekker met (zelfgemaakte) torentjes van aardappelpuree.
Kalkoenfilet met groene groenten uit de braadzak is een recept van Albert Heijn