Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten. Tomatenpuree en kruidnagel toevoegen en enkele sec. meebakken. Bonen (2 el bonen bewaren) en crème fraîche door uimengsel roeren. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Bonensoep afgedekt 15 min. zachtjes laten koken, af en toe roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Rest van bonen en paprika door gepureerde soep scheppen. Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken. Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien. Lekker met geroosterd volkorenbrood, dun besmeerd met Marmite.

Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase bruinebonensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bruinebonensoep met chorizo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel
0 min
Bekijk recept