1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 min. gaar.
2 Snipper de uien. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven. Fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak mee. Roer de gehaktkruiden en wijn erdoor en breng op smaak met peper. Laat op laag vuur 3 min. sudderen.
3 Kook ondertussen in een ruime pan de andijvie in 5 min. gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
4 Verwarm de melk en giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn. Schep de andijvie door de puree, verdeel over de borden en serveer met het fijngehakt.
Vegetarische andijviestamppot is een recept van Albert Heijn