1 Paddestoelen schoonvegen en in stukjes snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur bruinbakken. Paddestoelen op bord scheppen en royaal bestrooien met zout en peper. Rest van olie in pan schenken en ui 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen en risottorijst even meebakken, tot alle korrels glazig zijn. Wijn toevoegen en laten verdampen. Met pollepel scheut bouillon door rijst roeren. Volgende scheut bouillon pas toevoegen als vorige scheut vrijwel door rijst is opgenomen. Zo alle bouillon opmaken en risotto zachtjes laten doorkoken tot rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.). Kaas in piepkleine blokjes snijden. Paddestoelen en noten door risotto scheppen en risotto nog even doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie en fontina erdoor scheppen en risotto over twee diepe borden verdelen.
Risotto met portobello en gemengde paddestoelen is een recept van Albert Heijn