1 Hamlappen in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper in ringetjes snijden. Eieren in steelpan in 8 min. hardkoken, met koud water afspoelen en pellen. Tomaten ontvellen. Peterselie fijnsnijden. In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Vlees hierin op hoog vuur bruinbakken, af en toe omscheppen. Ui,tomaat en rode peper erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken. Vlees afgedekt ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien. Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Lekker met rijst.
Surinaamse vleespastei is een recept van Albert Heijn