1 Leg de schnitzels één voor één tussen twee velletjes plasticfolie en maak platter door er met een deegroller voorzichtig op te slaan. Snijd de citroen in plakjes (1 per persoon) en knijp de rest van de citroen uit boven de schnitzels. Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.
2 Strooi de bloem op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren met een vork los en strooi paneermeel op een derde bord. Haal de schnitzels één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf. Leg de schnitzels op een schaal.
3 Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Leg de schnitzels in een pan en bak de onderkant in 3-4 min. knapperig bruin. Keer voorzichtig en bak ook de andere kant in 3-4 min. goudbruin. Houd warm in een oven van 175 °C. Bak de overige schnitzels op dezelfde manier. Leg de schnitzels op warme borden en garneer met een een plakje citroen en een plukje peterselie.
Stap-voor-stap wienerschnitzel is een recept van Albert Heijn