Stap-voor-stap wienerschnitzel

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de schnitzels één voor één tussen twee velletjes plasticfolie en maak platter door er met een deegroller voorzichtig op te slaan. Snijd de citroen in plakjes (1 per persoon) en knijp de rest van de citroen uit boven de schnitzels. Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.
  • 2 Strooi de bloem op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren met een vork los en strooi paneermeel op een derde bord. Haal de schnitzels één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf. Leg de schnitzels op een schaal.
  • 3 Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Leg de schnitzels in een pan en bak de onderkant in 3-4 min. knapperig bruin. Keer voorzichtig en bak ook de andere kant in 3-4 min. goudbruin. Houd warm in een oven van 175 °C. Bak de overige schnitzels op dezelfde manier. Leg de schnitzels op warme borden en garneer met een een plakje citroen en een plukje peterselie.

Stap-voor-stap wienerschnitzel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Wienerschnitzel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept