Aardappel-appelgratin

4
1u15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in plakjes snijden.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 °C. Bouillontablet oplossen in 400 ml kokend water. In koekenpan 1 el boter verhitten en uiringen goudbruin bakken. Ui uit pan scheppen en bewaren. Aan bakvet nog 1 el boter toevoegen en Tivall gehakt 3 min. bakken. Gebakken ui erdoor scheppen. Gehakt-uimengsel goed op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Helft van gehaktmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en bedekken met helft van appelstukjes en aardappelplakjes. Bestrooien met zout en peper. Rest van gehakt, appel en aardappelplakjes in laagjes erover verdelen. Bouillon over ovenschotel schenken en even laten intrekken. Bovenkant bestrooien met paneermeel en rest van boter in flinters erover verdelen. In midden van oven schotel in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met gemengde salade.

Aardappel-appelgratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Appelgratin
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappel-appelgratin
120 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appelgratin Met Kastanjehoning
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelgratin met amandelen
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept