1 In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Aardappels in plakjes snijden.
2 Oven voorverwarmen op 225 °C. Bouillontablet oplossen in 400 ml kokend water. In koekenpan 1 el boter verhitten en uiringen goudbruin bakken. Ui uit pan scheppen en bewaren. Aan bakvet nog 1 el boter toevoegen en Tivall gehakt 3 min. bakken. Gebakken ui erdoor scheppen. Gehakt-uimengsel goed op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Helft van gehaktmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en bedekken met helft van appelstukjes en aardappelplakjes. Bestrooien met zout en peper. Rest van gehakt, appel en aardappelplakjes in laagjes erover verdelen. Bouillon over ovenschotel schenken en even laten intrekken. Bovenkant bestrooien met paneermeel en rest van boter in flinters erover verdelen. In midden van oven schotel in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met gemengde salade.
Aardappel-appelgratin is een recept van Albert Heijn