2 Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.
3 Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat van de kaas 3/4 deel in de saus smelten. Breng op smaak met peper.
4 Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.
5 Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar. Schenk de rest van saus erover. Strooi de rest van kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.
Zuurkoolschotel met kaaskorstje is een recept van Albert Heijn