Zuurkoolschotel met kaaskorstje

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.
  • 3 Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat van de kaas 3/4 deel in de saus smelten. Breng op smaak met peper.
  • 4 Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.
  • 5 Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar. Schenk de rest van saus erover. Strooi de rest van kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.

Zuurkoolschotel met kaaskorstje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittig kaaskorstje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzels met een kaaskorstje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteak met zout kaaskorstje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes Met Een Pittig Kaaskorstje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept